Stieneke Kamp Blokfluitles

 

Introductie en contact

 

Biografie

 

Ensembles

Kom meedoen in groot ensemble

 

Locatie

 

 Activiteiten

 

Beeld en geluid

 

Agenda

 

 

engelse vlag English

 

Introduction and contact

 

Biography

 

Ensemble playing

Large  recorder group welcomes new members

 

Location

Activiteiten

                                

Leerlingenuitvoeringen

Concerten Blinkerdensemble

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

Blokfluitensemble Haags Hout

Andere activiteiten

 

 

Leerlingenuitvoeringen

 

 

De Winter is vergangen

 

De uitvoering ‘De Winter is vergangen’ op 5 maart 2016, was weer een feestelijk gebeuren. Al voor de vierde keer maakten we gebruik van de Uniekerk in ’s Gravenzande, waar we ons inmiddels helemaal thuis voelen. Een orkest van 70 blokfluitisten speelde muziek van Saint-Saëns in een arrangement waarin ‘De Winter is vergangen’ ook een plaats had gekregen. Daarna weer optredens van kleine en grote ensembles, en kleine en grote solisten. De volwassen solisten werden begeleid door Frank Venema, klavecimbel, en Jan van Thoor, cello. Onder beeld en geluid zijn opnamen te vinden van deze uitvoering.

 

Concerten Blinkerdensemble

 

Op 25 april 2015 trad het Blinkerdensemble op in het Huis Nebo, verpleeghuis in Den Haag. Het was een leuk concert, met een gemêleerd publiek van bewoners en ‘eigen aanhang’. We speelden muziek uit de Renaissance en volksmuziek uit Ierland, Israël en Cuba. Ook stond er een medley op het programma met liederen uit ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’. Tijdens de fraaie uitvoering van de sonate in a van Händel door Iris op blokfluit en Meike op gitaar  was het muisstil in de zaal.  Zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

 

 

Op 20 juni 2014 speelde het Blinkerdensemble in Post-21, ruimte voor kunst, cultuur en ondernemen in Oud Beijerland. Dat was een erg leuke ervaring. We hebben met veel plezier gespeeld en Susanna heeft op inspirerende wijze iets verteld over de geschiedenis van de blokfluit. Er zijn plannen om in 2015 een concert te geven in het Nebohuis in Den Haag.

 

 

 

 

 

 

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

 

Het concert van het Blokfluitensemble in de Oude Kerk in Delft op 11 april 2015 was weer erg leuk om te doen. We zijn inmiddels goed gewend aan de akoestiek in de kerk. Het speelt daar erg fijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 14 juni 2014 gaven het Kamerorkest en het Blokfluitensemble van Huismuziek Delft gezamenlijk een concert in de Oude Kerk te Delft.

Op zondag 15 december 2013 gaf het Blokfluitensemble een kerstconcert samen met het Delftse kamerkoor Ars Vocalis o.l.v. Rob Kaptein  in de pittoreske Dorpskerk te Leidschendam. Het was een sfeervol concert waarbij koor en ensemble beurtelings optraden en gezamenlijk een aantal Bachkoralen speelden.

 

 

 

 

Op 14 september, Open Monumentendag 2013, speelde het Blokfluitensemble in de prachtige Maria van Jessekerk te Delft.

 

 

 

Op 19 juni 2013, een zomerse avond, speelde het Blokfluitensemble in het kader van festival Bestemming015 in de Stationshal van station Delft. Een leuke en interessante ervaring.

 

 

 

 

Op 13 april 2013 speelde het Blokfluitensemble in de Oude Kerk te Delft een programma  van oude en nieuwe muziek.

Al was het vreselijk koud in de kerk, het was toch een geslaagd concert, voor een publiek van eigen aanhang en toeristen. Zie ook onder beeld en geluid.

 

 

 

 

 

Koffieconcert Haags Hout in Papendrecht

 

Blokfluitensemble Haags Hout gaf op 25 mei 2013 een koffieconcert in woonzorgcentrum De Markt te Papendrecht. Dat was erg leuk om te doen! De organisatie was uitstekend en er was een enthousiast publiek.

   

                          

 

               

 

 

 

Blokfluitensemble Haags Hout speelde op 20 april 2013 in de Open Hofkerk te Rotterdam op de koperen bruiloft van Heleen van der Sijs en Nico Sizoo.

 

Het was een prachtig feest, en voor Haags Hout was het een eer om hieraan een bijdrage te mogen leveren.

 

 

Haags Hout bestaat uit:

Rani van Emmerik

Iris van der Kleij

Janneke Stolk

Heleen van der Sijs

Janneke Wubs

           

 

 

                                                                                                           

Open Samenspelavonden in de Synagoge te Delft

 

Op 23 juli en 13 augustus 2014 vonden voor de tweede keer zomerse samenspelavonden plaats in de synagoge te Delft. De avonden werd georganiseerd door Huismuziek Delft en stonden onder leiding van Stieneke. Amateurmusici van binnen en buiten de vereniging konden meedoen. Beide avonden werden goed bezocht. Naast blokfluitisten deden er ook violisten, klarinettisten, een hoboiste, een gambiste en een basklarinettist mee.