Stieneke Kamp Blokfluitles

 

Introductie en contact

 

Biografie

 

Individuele lessen

 

Ensemble- en groepslessen

Kom meedoen in groot ensemble

 

Cursus voor 'herintredende' volwassenen

 

Locatie

 

Recente activiteiten

 

Beeld en geluid

 

Agenda

 

De aanschaf van een blokfluit

 

engelse vlag English

 

Introduction and contact

 

Biography

 

Individual lessons

 

Ensemble playing and group lessons

Large  recorder group welcomes new members

 

Location

Recente activiteiten

2015 -2016                         

Leerlingenuitvoeringen

Concerten Blinkerdensemble

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

Blokfluitensemble Haags Hout

Andere activiteiten

 

 

Leerlingenuitvoeringen

 

Op 5 maart 2016 was er weer een uitvoering in de Uniekerk, met als thema De Winter is vergangen. Het grote ensemble van zo’n 70 blokfluitisten speelde een Gavotte van Saint-Saëns, afgewisseld met een thema uit zijn derde symphonie en het themalied ‘de winter is vergangen’. Dit lied keerde in verschillende gedaantes terug in het programma. Ook nu weer werden de solisten begeleid door Frank Venema, klavecimbel en Jan van Thoor, cello. Op beeld en geluid staan geluidsopnames van alle optredens.

 

De uitvoering was weer een feestje, met niet alleen mooie optredens, maar ook heerlijke zelfgemaakte hapjes in de pauze en na afloop.

 

Concerten Blinkerdensemble

 

Op 25 april 2015 trad het Blinkerdensemble op in het Huis Nebo, verpleeghuis in Den Haag. Het was een leuk concert, met een gemêleerd publiek van bewoners en ‘eigen aanhang’. We speelden muziek uit de Renaissance en volksmuziek uit Ierland, Israël en Cuba. Ook stond er een medley op het programma met liederen uit ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’. Tijdens de fraaie uitvoering van de sonate in a van Händel door Iris op blokfluit en Meike op gitaar  was het muisstil in de zaal.  Zeker voor herhaling vatbaar.

 

20150425_152715 bijgensneden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

 

Ook in 2016 speelde het Blokfluitensemble weer in de Oude Kerk in Delft,  op 23 april. Het was weer erg leuk om te doen. We zijn inmiddels goed gewend aan de akoestiek in de kerk. Het speelt daar erg fijn.

IMG_0228

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 23 januari 2016 speelde het Blokfluitensemble met veel plezier in verpleeghuis Magnolia in Zoetermeer. Het publiek was aandachtig en een van de medewerkers van het huis zei dat het opmerkelijk was dat er niemand wegging. Volgens haar was vooral het Divertimento van Vanhal in de smaak gevallen. Bij de medley uit ‘Kun je nog zingen’ werd er door heel wat mensen meegezongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 12 september, Open Monumentendag 2015, speelde het Blokfluitensemble in de Genestetkerk in Delft. Mooie akoestiek daar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haags Hout in Houtwijk

 

Blokfluitensemble Haags Hout speelde op 27 november 2015 in verpleeghuis Houtwijk in Den Haag. Mevrouw Van der Kleij, de moeder van Haags Houtspeelster Iris, woont daar en was die dag jarig. Het was dus een heel feestelijk concert, met cadeautjes en in de pauze een advocaatje met slagroom. Ook hier voelden we ons weer heel welkom.

   

                          

 

                          

 

 

 

 

 

Haags Hout bestaat uit:

Rani van Emmerik

Iris van der Kleij

Carien Stierman

Heleen van der Sijs

Janneke Wubs

           

 

 

 

 

 

 

Samenspeldag moderne muziek met Andrew Collis                                                               

 

Een van de leukste activiteiten in het afgelopen cursusjaar was de dag moderne muziek met de Engelse docent Andrew Collis, in ‘de Zalen’ in Den Haag. ’s Morgens speelde een groep met ver gevorderde spelers o.l.v. Andrew ‘When shall the sun shine’ van Paul Leenhouts en ‘Heavenly Fire’ van Alan Davis. Een groep met gevorderde spelers speelde ‘Joshua’ van Paul Richards en  ‘Monica Perez’ van Gerald Schwertberger. ’s Middags kwamen we samen en speelden we de ‘Capriol Suite’ van Peter Warlock.

Het was een buitengewoon inspirerende dag. De locatie droeg ook bij aan de goede sfeer en dankzij het prachtige weer konden we tussen de middag in de fraaie tuin zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Samenspelavonden in de Synagoge te Delft

 

Ook in 2016 waren er weer twee zomerse samenspelavonden in de synagoge te Delft. De avonden werden voor de vierde keer gehouden, dus het begint een traditie te worden. De avonden werd georganiseerd door Huismuziek Delft en stonden onder leiding van Stieneke. Amateurmusici van binnen en buiten de vereniging konden meedoen. Beide avonden werden goed bezocht. Naast blokfluitisten deden

er ook violisten, klarinettisten, dwarsfluitisten, een hoboiste, een gambiste en een basklarinettist mee.

 

image027